Negociere salarii 2018. Formulare și transmitere Revisal

Salariul minim pe economie a crescut din 1 ianuarie 2018 de la 1450 lei la 1900 lei. Tot de la această dată contribuțiile sociale sunt mutate de la angajator la angajat, iar firmele trebuie să mărească salariul brut pentru ca angajații să-și păstreze salariul net la nivelul actual.

Formulare negociere salarii

Toți angajatorii din România sunt obligați să inițieze negocieri colective cu reprezentații salariaților în vederea ajustării salariilor brute, indiferent de numărul de salariați.

Inițierea negocierilor colective este obligatorie pentru angajatori în perioada 20 noiembrie 2017 – 20 decembrie 2017. Formularele trebuie să fie prezente la punctele de lucru și pot fi descărcate pentru completare de aici:

Proces verbal privind alegerea reprezentanților salariaților
Proces verbal negociere contract colectiv de muncă
Decizie colectivă de modificare a salariilor
Act adițional la contractul individual de muncă

Firmele cu cel puțin 21 de salariați vor încheia un contract colectiv de muncă pentru o perioadă determinată de cel puțin 12 luni și cel mult 24 de luni, care va trebui înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă.

Transmitere Revisal

Este stabilită ca excepție, în contextul mutării CAS și CASS la salariat, transmiterea în Revisal până la data de 31 martie 2018 a modificărilor salariului de bază lunar brut, indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri. După această dată modificările se transmit în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii acestora. În cazul contractelor nou încheiate, acestea trebuie transmise în continuare cu o zi înainte ca angajatul să își înceapă activitatea.
Circuite culturale 2021Recuperare date HDDÎnchiriere copiatoareImprimante și multifuncționale

Postat în Contabilitate