BambooInvoice | Facturare online

BambooInvoice este un sistem online de gestiune a facturilor gratuit, care are avantajul instalării pe un server propriu ceea ce facilitează accesul nelimitat la resursele sistemului. Pe lângă gestiunea facturilor, BambooInvoice mai conţine un modul de gestiune clienţi, un modul de raportare pentru vânzări, oferă posibilitatea creării mai multor conturi de utilizatori precum şi exportul datelor în format XML sau Excel. Totodată, din modulul Utilities, se poate descărca un backup al bazei de date sub formă de SQL Dump.

Referitor la facturi, acestea pot fi trimise prin e-mail, salvate în format PDF, tipărite sau şterse. O altă caracteristică este duplicarea facturilor, folositoare în cazul prestărilor de servicii; după duplicare se modifică doar numărul şi data, iar factura se poate înregistra. Template-ul facturilor poate fi modificat după bunul plac; de exemplu cel pentru formatul PDF este descris de fişierul /bamboo_system_files/application/views/invoices/pdf.php.

Clienţii se pot introduce din modulul Clients sau la crearea unei facturi noi.

Sistemul este construit pe o platformă CodeIgniter şi este util firmelor cu volum redus de facturare şi PFA-urilor. BambooInvoice este disponibil pentru mai multe limbi printre care şi română.

Pentru instalare mai întâi se descarcă arhiva ZIP de pe site-ul BambooInvoice. Următorul pas este modificarea a două fişiere de configurare:

  1. /bamboo_system_files/application/config/config.php, în care se adaugă calea către sistemul de facturare la parametrul $config[‘base_url’];
  2. /bamboo_system_files/application/config/database.php, unde se completează informaţiile referitoare la baza de date.

Se creează apoi baza de date cu aceeaşi denumire ca cea din database.php şi apoi se încarcă fişierele pe server. Prima vizită la adresa introdusă în config.php va rula scriptul de instalare. Nu mai rămâne decât autentificarea în sistem cu numele de utilizator şi parola create anterior. La final este obligatorie ştergerea fişierului de instalare /bamboo_system_files/application/controllers/install.php.

Pentru personalizare se vor modifica câţiva parametrii din fişierul config.php. De exemplu:

  • $config[‘language’] = „english”; setează limba în care vor fi afişate informaţiile sistemului cu oricare alta disponibilă în directorul /bamboo_system_files/application/language/;
  • $config[‘unique_invoice_per_client’] = FALSE; păstrează numerotarea facturilor în funcţie de client sau global;
  • $config[‘currency_decimal’] = ‘,’; alege separatorul pentru zecimale;
  • $config[‘download_filename_prefix’] = ‘denumire’; modifică denumirea fişierului SQL Dump;
  • $config[‘invoice_date_format’] = ‘day_month_year’; configurează data în formatul 1 Ianuarie 2010.
Postat în CodeIgniter