Arhivele Blog-ului

Win10 activare share-uri administrative

De la Vista încoace share-urile administrative sunt dezactivate implicit. Încercările de conectare prin rețea se opresc la mesajul Logon unsuccessful: Windows is unable to log you on.

Pentru activare, în regedit se creează o înregistrare nouă:

  1. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
  2. New DWORD (32-bit) Value: LocalAccountTokenFilterPolicy
  3. Value data box: 1
Postat în Windows

Resetare parolă windows 8

Se ia un DVD de instalare sau o imagine ISO de recuperare pe o memorie USB după gust. La pornire se deschide un Command Prompt din Troubleshoot > Advanced Options şi se tastează comenzile:

copy c:\windows\system32\utilman.exe c:\
copy c:\windows\systems32\cmd.exe c:\windows\system32\utilman.exe

Se reporneşte windows normal, iar în fereastra cu parola se apasă butonul din stânga-jos Ease of Access – Accessibility Options. Va apare o fereastră Command Prompt unde, după o trecere în revistă a utilizatorilor cu net user, se poate modifica parola oricăruia dintre ei cu

net user nume-utilizator parola-nouă

Numele utilizatorului va fi trecut în ghilimele dacă acesta conţine spaţii. La următorul restart se poate folosi noua parolă. Pentru corectitudine se poate reface funcţia Accessibility Options.

copy c:\utilman.exe c:\windows\system32\utilman.exe
del  c:\utilman.exe

Metoda funcţionează doar pentru conturile locale şi nu pentru cele windows live sau hotmail.

Postat în Windows

Disc local inaccesibil

Pe un XP, imediat după pornire, apare mesajul de eroare „Windows Explorer Has Encountered an Error and Needs to Close”. Cum log-ul din Event Viewer nu a fost de ajutor, am pus un CD cu XP în unitate și am sperat la mai bine cu:

sfc.exe /scannow

După restart a fost altceva. Discul local se putea accesa doar cu clic-dreapta și Explore, iar încercările de accesare directă se opreau într-o fereastră Open with….

Rezolvare:
Problema era de la un fișier autorun.inf din rădăcină, rămas după o devirusare. Pentru ștergere s-au rulat comenzile de mai jos.

cd \
attrib -a -s -h autorun.inf
del autorun.inf
Postat în Windows